Zprávy

Důležité informace pro mezinárodní dopravce.

Date: 08.02.2024
Autor: CT

Rádi bychom informovali všechny mezinárodní dopravce o klíčovém požadavku, který vychází z nařízení Evropské unie, a to konkrétně ze směrnice EU 2016/799 v kombinaci s prováděcím nařízením (EU) 2021/1228, které se týká tachografů. Na základě této legislativy jsou všichni provozovatelé vozidel vybavených analogovými a digitálními tachografy první generace (tj. vozidla registrovaná před 15. 6. 2019) povinni do 31. prosince 2024 provést výměnu za moderní inteligentní tachografy druhé generace, a to zejména v oblasti mezinárodní dopravy.
 
V následujícím seznamu jsou klíčová data týkající se této výměny:
 
• 21. srpna 2023: Všechna nově registrovaná vozidla s celkovou hmotností přesahující 3,5 tuny musí být vybavena druhou generací inteligentního tachografu.
• Do 31. prosince 2024: Vozidla s hmotností přesahující 3,5 tuny, která jsou stále vybavena analogovými nebo staršími digitálními tachografy, musí být přestavěna na nejnovější, druhou generaci inteligentního tachografu, aby mohla být využívána v mezinárodní dopravě.
• Do 19. srpna 2025: Všechna vozidla aktivní v mezinárodní dopravě vybavená první generací inteligentního tachografu musí být vybavena novým, druhou generací inteligentního tachografu.
• Do 30. června 2026: Komerční vozidla s celkovou hmotností mezi 2,5 tuny a 3,5 tuny musí být vybavena druhou generací inteligentního tachografu, pokud jsou využívána v mezinárodní dopravě.
 
Vzhledem k této povinnosti bychom Vám doporučili provést výměnu všech analogových a digitálních tachografů první generace v rámci mezinárodní dopravy za inteligentní tachografy druhé generace. Tato výměna je klíčová pro dodržení nařízení Evropské unie a zajištění plynulého provozu v souladu se zákonem.
 
Společnost Centrum tachografů, s.r.o. úzce spolupracuje s výrobci tachografů a specializuje se na prodej a servis tachografů. Rádi Vám poskytneme veškeré potřebné informace a plnou podporu během tohoto procesu.
 
Vzhledem k tomu, že se tato měna týká všech mezinárodních dopravců, bude náročné tyto servisní úkony provést až těsně před termínem. Výměnu tachografu doporučujeme neodkládat na poslední chvíli, ale spíše ji pečlivě naplánovat. Pokud máte zájem o cenovou nabídku, nebo potřebujete další informace, neváhejte nás kontaktovat.
 
Pro další informace a konzultace ohledně výměny tachografů nás neváhejte kontaktovat. Rádi Vám pomůžeme s procesem výměny a zodpovíme veškeré vaše dotazy.
 
Volejte + 420 728 999 853, nebo nám napište r.hudec@centrumtachografu.cz

back