Zprávy

Plnění, kontrola a dezinfekce klimatizace

Date: 20.05.2020
Autor: CT

Plnění klimatizace

Existuje mnoho důvodů, proč pravidelně plnit klimatizaci. Kromě toho nejzřetelnějšího, kdy vás a vaše cestující příjemně chladí na cestách během horkého počasí.
Výrobci doporučují kontrolu klimatizace každý rok nejlépe před začátkem sezony. Interval je důležité dodržovat. Pravidelná údržba klimatizace zajišťuje její správný chod, snižuje spotřebu pohonných hmot a celkové náklady na provoz vozidla. Nedodržováním pravidelné kontroly klimatizace, může docházet k rychlejšímu opotřebování komponentů, nesprávné funkci klimatizace a výdajům za opravy.
Když je chladící kapaliny nedostatek, chladící systém se snaží ochladit vzduch a zvyšuje spotřebu paliva. Klimatizace má své využití i v chladných zimních dnech. Pokud se snažíte odmlžovat čelní sklo, zapnete přívod vzduchu a vytvoříte suchý teplý vzduch.
 
 

Jak funguje klimatizace?

Uvnitř klimatizačního systému je kompresor, který obsahuje chladivo - to je plyn, který je třeba pravidelně doplňovat. Když je klimatizace zapnutá, plyn přejde do kondenzátoru. Čerstvý vzduch zvnějšku vozidla prochází kondenzátorem a teplota plynu rychle klesá a způsobuje zkapalnění chladiva. Nyní v kapalné formě odstraní sušička nečistoty před dosažením tepelného expanzního ventilu, který v podstatě umožňuje řidiči řídit teplotu v autě omezením toku kapaliny. Nakonec je kapalina přeměněna na páru, když prochází odpařovacími cívkami a poté je vháněna do kabiny jako chladný vzduch. Mezitím se chladivo, nyní zpět ve formě plynu, vrací do kompresoru, aby znovu zahájilo proces.
 
 

Proč klimatizace přestane fungovat?

Chladivo nebo plyn, který se nachází ve vaší klimatizační jednotce, je rozhodující pro správnou funkci systému klimatizace. Je to chladivo, které proudí kolem systému a poskytuje studený vzduch v kabině. Avšak v důsledku tohoto procesu, který zahrnuje neustálé přeměny stavů z plynu na kapalinu a zpět na plyn, část tohoto vzdušného plynu prostupuje systémem každý rok. Méně plynu znamená méně chladného vzduchu, takže doplňování každý rok bude udržovat klimatizaci v chodu ve špičkové kondici.
 
 
Samozřejmě existují i ​​jiné důvody, proč klimatizace přestane fungovat, ale nízká teplota chladiva je nejčastější a naštěstí nejjednodušší oprava.

zpět